FAQ- Turce

You have some questions? Yelda has the answers! 

image

 

LEGO® SERIOUS PLAY® Metodu Nedir? 

LEGO® SERIOUS PLAY® Metodu görsel, isitsel ve kinestetik ögrenme biçimlerini yaratici ve güçlü yaklasimi ile benzersiz bir sekilde birlestirir. Kinestetik, aklin ve vücudun mükemmel bir fiziksel performansla birlestirilerek belli bir amaca yönelik faaliyetlerin sergilenebilmesi yetenegidir. Hem içe hem disa dönük kisilere elleri ile düsünmeyi ve fikirlerini daha iyi bir sekilde belirtmeyi ögretir, bilgi akisini daha büyük oranda yapilmasini saglar.

Insanlar digerlerinin ne dedigini LEGO® SERIOUS PLAY® Metodu ile duyar ve anlarlar. Metot ayni zamanda yaratici düsünme hakkinda herkesi heyecanlandiran mükemmel bir araçtir. Her bir kisiyi birlikte problem çözme konusunda birlestiren ve aktif katilimi saglayan ayni zamanda özgür fikir üretmeyi tesvik eden eglenceli bir ortam yaratir.

LEGO® SERIOUS PLAY® Metodunun kisilere saglayacagi olasiliklari ve heyecani hayal ettigimizde süreç ilk etapta katilimcilara en az su faydalari saglar:

  • Fikirlerini hizlica gösteren
  • Masa etrafinda toplanan kisilerin her birine esit zaman imkâni verilen
  • Senaryolarin test eden
  • Güven insa edilirken süreç ile baglanti kurdugunu hissettiren
  • Takimi ortak dil ve kimlik ile bütünlestiren

LEGO® SERIOUS PLAY® Metodu ile gerçeklestirilebilecek uygulamalar çok genis bir yelpaze olusturmaktadir. Uygulamalarin küçük bir kismi sunlar olabilir:

  • Takim gelistirme
  • Ürün ve hizmetlerin inovasyonu
  • Proje Yönetimi
  • Agile Yöntemler
  • Marka yaratilmasi
  • Start-up firmalarinda
  • Koçluk ve liderlik gelisimi
  • Organizasyonel stratejiyi gelistirmede ve test edilmesinde
  • Iletisim stratejisini gelistirmede ve test edilmesi
  • Yapici çatisma yönetimi
  • Paydas yönetimi stratejisi gelistirmede ve test edilmesinde
  • Degisim yönetimi stratejisi gelistirmede ve test edilmesinde
  • Yaratici problem çözmede
  • Grupça karar verme etkinliklerinde

LEGO® SERIOUS PLAY® Metodunun neden ise yaradigini daha fazla ögrenmek isterseniz nöroloji bilimi ve ögrenme süreci ile daha ayrintili anlatan küçük bir brosürümüz bulunmaktadir.

Brosürü indirmek için linke tiklayiniz.

LEGO® SERIOUS PLAY® Metodunu Kim Buldu? 

LEGO® SERIOUS PLAY® Metodunu Danimarka’da bulunan LEGO® System Group’un su anki sahibi olan Kjeld Kirk Kristiansen’in bulusudur.  Kristiansen, organizasyonel psikologlar olan JohanRoos ve Bart Vector ile birlikte çalisarak süreci gelistirmisler, yaratmislar ve test etmislerdir. Daha sonra LEGO® bünyesine tasimislardir ve bugün sirket mülkiyetine sahiptir.

Baslangiçta sadece lisansli partnerlerin bu olaganüstü sistemi kullanmasina izin veriliyordu. Süreç, LEGO® Group tarafindan istenen yetkinliklere sahip olan yönetim danismanlari tarafindan kullanilmaktaydi. Zaman geçtikçe model degisti ve simdi sirket iyi niyet göstererek açik kaynakli bir model ile bu yöntemi diger insanlarin da kullanmalarina olanak tanimaktadir.

Açik kaynak modeli nedir? 

LEGO® bir açik kaynak dokümani yaratmistir. Bu doküman, süreci bir miktar açiklamaktadir. Bununla birlikte LEGO® sistemi kullanmak isteyen kisilerin fasilitasyon egitimi almalarini ve sertifikasyonu tamamlayan fasilitator (kolaylastiric) kisiler ile çalisilmasini özellikle tavsiye etmektedir. Böylelikle yöntem daha kapsamli bir sekilde ögrenilmis, anlasilmis ve uygulanmis olmaktadir.

Açik kaynak dokümanini bu linkten indirebilirsiniz.

Neden egitilmeliyim? 

Yöntemi egitim almadan gerçeklestirmeyi deneyebilirsiniz. Bununla birlikte LEGO® Group ve kullanici toplulugu olarak bizim tavsiyemiz egitimi alarak yöntemi uygulamaniz yönünde olacaktir. Basarili olmanizi ve katilimcilariniza en yüksek faydayi saglamanizi istiyoruz. Bu sebeple size öncelikli olarak yogun bir program olan üç günlük programi öneriyoruz. Bu programi tamamlamis kisilere yönelik olarak ileri seviyeli egitim programlarimiz da bulunmaktadir.

Ileri seviyeli egitimlerimizin amaci sizin yetkinliklerinizi daha da gelistirmenizi saglayarak müsterilerinize katma degeri yüksek hizmet verebilmenizin önünü açmaktir. Egitim seçerken neyi nasil yapacagini bilen bir egitim markasi ile çalismaya dikkat etmenizi özellikle tavsiye ederiz. Zamaninizi ve bütçenizi vasat bir egitime harcamanizi istemeyiz.

Egitim programlarimizi kim olusturdu? 

Egitim programlarimiz Jacqueline "Jacquie" Lloyd Smith tarafindan olusturulmaktadir. Jacquie, Kanada’da ana merkezi bulunan Lloyd Smith Solutions sirketinin sahibidir.

Jacquie LEGO Play4Business Bölümünde LEGO® SERIOUS PLAY® Egitim Kurulu’nun asil üyesi olarak çalismistir. Sistem açik kaynaga geçmeden önce LEGO® Systems Group adina insanlara egitim vermis ve sertifika almlarini saglamistir. Jacquie, 2010 yilindan beri hali hazirda kullandigimiz yöntemin açik kaynak modeline geçisine de aktif olarak katilmistir.

Jacquie sürekli ögrenme misyonu ile yeni fikirler gelistirerek bunlari temel egitim programlarina aktararak dinamik ve ögrenme merkezli bir model olusturmaya devam etmektedir. Bilgi birikimini aktardigi kitaplar ve makaleler yazmistir ve yazmaya devam etmektedir.

LEGO® ve/veya LEGO® SERIOUS PLAY® markalarinin ticari marka kullanim kurallari nelerdir? 

LEGO® Group tarafindan olusturulmus ticari marka kurallarini içeren “Trademark Rules” dokümani bulunmaktadir. Ayrica LEGO®’nun internet sitesinde bu kurallari ayrintili olarak ele alan “Fair Play” isimli bir brosür de yer almaktadir.

“Trademark Rules” dokümanini indirmek için bu linke tiklayiniz.

“Fair Play” brosürünü indirmek için bu linke tiklayiniz.

LEGO® Sirketi’nin tarihçesi ve geçmisi ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz hazirladiklari harika bir sunuma da bu linkten erisebilirsiniz.

Strategic Play® Group Limited kimdir? 

Strategic Play® Group Limited, Kanada sirketi olup sahibi Llyoyd Simith Solutions sirketidir. Strategic Play® Kanada ve Amerika’da kayitli bir markadir. Sirket olarak zaman zaman LEGO® Systems Group ile dogrudan ve is birligi içeresinde çalismaktayiz ve onlara danismanlik da danismanlik yapmaktayiz.

LEGO® Group ile dost ve iyi niyet elçisi olmaktan seref duymaktayiz. LEGO® Systems Group’u takdir etmekteyiz ve yaptiklari olaganüstü çalismalardan sürekli ögrenmeye devam etmekteyiz.

Neredeyiz? 

Ana merkezimiz Kanada’nin British Columbia bölgesinde bulunan Whistler’da bulunmaktadir. Amerika Birlesik Devletleri, Panama, Brezilya ve Türkiye’de bulunan yetkin is ortaklarimizla bir takim olusturmaktayiz. Avusturalya ve Avrupa Birligi’nde partnerlerimiz de bulunmaktadir. Ayrica dünyanin dört bir yaninda egitim verdigimiz kisiler bulunmaktadir.

Türkiye’deki çalismalarimizi genel Istanbul’da gerçeklestirmekteyiz.

Iletisime baslamak için bir yelda@strategicplay.com adresine e-posta atmaniz yeterli!

Master Egitmenimiz Kimdir? 

Jacquie uzun süredir LEGO® Systems Group Serious Play® Bölümü ile partner ve LEGO® Egitim Kurulu’na LEGO® Play4Business Bölümü tarafindan dogrudan atanmis üyesidir. Kendisi ‘Master Trainer’ olarak egitilmistir. Bu titre ile çesitli egitimler vermektedir.

Jacquie’nin 25 yildan fazla egitim tecrübesi bulunmaktadir. Ayrica 10 yildan fazla bir süredir LEGO® SERIOUS PLAY® Metodu kullanmaktadir.

LEGO® SERIOUS PLAY® Metodu Kolaylastiricisi olarak beni sertifikalandirabiliyor musunuz? 

Kesinlikle evet!

Egitim programimizi tamamladiginiz zaman egitim saatiniz, egitim tarihleri, egitim yeri ve egitmen bilgilerini içerecek sekilde sertifikalandirilacaksiniz. LEGO® SERIOUS PLAY® Metodu Master Egitmeni tarafindan imzalanmis sertifikaniz da egitimi tamamladiginizin kaniti olacaktir.

Egitim Programimizin Benzerlerinden Farklari Nelerdir? 

Yanitlanmasi zor bir soru. Çünkü diger egitim programlarinin ayrintili içerigini ve hangi uygulamalarini içerdigini bilemiyoruz.

Strategic Play® olarak paydaslarimiza karsi sorumlulugumuz oldugunu biliyoruz ve onlara karsi seffaf olmayi hedefliyoruz. Tabii ki bunu marka ve fikri mülkiyete uygun bir sekilde yapmaktayiz. Programlarimizla ilgili katilimcilarin neler dediklerini ya da basari hikayelerimizi ya da vaka çalismalarimizi merak ediyorsaniz bunlari sizlerle paylasmak bizi sevindirir.

Strategic Play® video eferanslarini izlemek için bu linke, vaka çalismalari yazilarimiz için de bu linke tiklayiniz.

HapÇözüm® tarafindan gerçeklestirilen uygulamalarimiz için bu linke tiklayiniz.

LEGO® Kayitli Sertifikali Kolaylastirici Olmak Ne Demektir? 

Sertifika programimizi tamamladiktan sonra kayitli kolaylastirici olmayi dilerseniz bu konuda size yardimci olmaktayiz. Egitim programini tamamladiktan sonra size iletecegimiz formlari dolduracaksiniz ve sizinle çalisan mutlu müsterilerinizden referans edineceksiniz. Evraklar iletisim ve diger bilgilerinizi LEGO® Systems Group tarafina iletmemizi saglamaktadir.

LEGO® Systems Group’a kayitli olmanin birtakim faydalari vardir. Kayitli kolaylastiricilar LEGO® ürünlerini kendi adreslerine teslim edilmesi hakkina sahiptirler. Kayitli kolaylastirici olarak ayrica LEGO® Systems Group’a müsteri ihtiyaçlarini ölçesine ve anlamasina yardimci olacaksiniz. Böylelikle ihtiyaciniz oldugunda dogru ürünleri edindiginizden emin olabilirler.

LEGO® Kayit Olma Süreci Nasil Isliyor? 

Egitiminizi tamamladiginiz zaman sizi LEGO® kayit olmaniz için davet edecegiz. Kayit olduktan sonra LEGO® Systems Group sirketine sizin egitim aldiginizi iletecegiz ve sizin için bir kayit numarasi alacagiz. Kayit numarasi LEGO® resmi internet sitesinden siparis vermenizi ve sevkiyat sürecinin daha hizli olmasini saglayacaktir. Ayrica sizin güzel gülüsünüzü kayitli kolaylastirici listemize de eklemek isteriz.

Tabii ki öncelikle egitiminizi tamamlamalisiniz!

Kayitli kolaylastiricilarimizi bu linkten inceleyebilirsiniz.

Egitim Aldiktan Sonra LEGO® SERIOUS PLAY® Materyallerini Nereden Alacagim? 

Tüm materyaller LEGO® ‘nun resmi sayfasindan edinilecektir. LEGO® SERIOUS PLAY® Materyallerini Serious Play kategorisinde bulabilirsiniz:

http://shop.lego.com/en-US/Serious-Play-ByTheme

Daha fazla bilgi için yelda@strategicplay.com adresine sorularinizi iletebilirsiniz.

Kullanim sartlari nelerdir? 

Sikici ya da çok resmi oldugumuzu düsünmenizi istemeyiz. Bununla birlikte katilimcilarimizdan kullanim sartlarini belirten bir formu imzalamalarini istemekteyiz.  Egitimde paylasilan materyalleri paylasmayacaginiza, çevirisini yapmayacaginiza, internete yüklemeyeceginize ya da kopyalamayacaginiza dair size verecegimiz formu imzalamanizi istiyoruz.

Bilgi birikimimizi paylasmayi çok seviyoruz ve istiyoruz. Fikri mülkiyet haklarimiza da saygi duyacaginizi degerlendiriyoruz.

Üye önerme programimiz oldugunu belirtmek isteriz. Bizi tavsiye ettiginizde iyilik yapip sadece iyilik bulmayacaksiniz, iyi karma disinda da fayda saglayacaginiz seyler var yani!

Iade Politikaniz Nedir? 

Iade politikamiz su sekilde islemektedir:

Satin aldiginiz egitimi iptal etmek isterseniz bu isteginizi etkinlikten 30 gün önce bize bildiriniz.

Iade, egitimin fiyati üzerinden %15 kesinti ile yapilacaktir.

Ama biz sizin neden bu parayi ödemeniz gerektigini anlayamiyoruz? Iptal etmek yerine bizi arayin ve bir sonraki etkinlikte sizi yerinizi ayiralim.

Iste bu kadar kolay!